navigatiemenu
Meneer B. logo

Meneer B. wint Spekkenprijs 2020Gefeliciteerd Meneer B!

De voorstelling Meneer B. vliegt naar de Maan is door de publieksjury op het jeugdtheaterfestival Spekken in Gent verkozen tot de leukste voorstelling van 2020! En de prijs... een Spek-taculaire Spekkentaart! De voorstelling is nog steeds te zien op diverse plaatsen, de feestelijke première vond plaats op dinsdag 28 april 2020 in het Amstelveens Poppentheater!

Maak kennis met Meneer B.

Meneer B. is een saaie meneer. Hij leidt een heel gewoon, saai leven, zoals jij en ik. Tenminste, dat probeert hij. Meestal eet hij gewoon boterhammen met kaas en ’s avonds aardappelen met vlees en groente uit blik. Hij is van het type zoals je die over de hele wereld tegenkomt: onopvallend, getrouwd, van middelbare leeftijd, iets te dik, en formeel gekleed.
Toch wordt hij telkens weer verrast door de vreemde wereld om hem heen. Iedere dag beleeft hij wel een gek avontuur, en komt hij de meest kleurrijke karakters tegen. Hij belandt altijd in de problemen en moet dan een oplossing bedenken. En daarin is hij soms heel creatief.

Meneer B. is het personage waarmee Martijn Donders sinds 2008 zijn familievoorstellingen vormgeeft. Het zijn korte theatershows rondom een bepaald thema die op een vermakelijke manier dit thema behandelen en begrijpelijk maken voor het publiek.
Alle shows zijn een mengeling van fysiek spel, muziek, visuele humor, vernuftige decors en veel interactie. Alle voorstellingen van Meneer B. zijn geschikt voor een zeer breed publiek van zowel kinderen als volwassenen en kunnen vrijwel overal gespeeld worden. Elke show is schoolbreed inzetbaar, dat wil zeggen geschikt voor alle groepen van het Primair Onderwijs.

Meneer B.. en MeneerB.TV zijn onderdeel van Studio Dondersteen, het productiebedrijf van theatermaker Martijn Donders (1975) dat in 1998 onder de naam Donders ! Producties werd opgericht als zelfstandig theaterbedrijf. Sindsdien heeft SD een flink aantal producties verzonnen, uitgedacht, geproduceerd en gespeeld.
Daarbij wordt soms voorzien in uitgebreide randprogramma’s zoals (interactieve) websites, lespakketten en instructievideo’s.

Studio Dondersteen valt op door zijn eigenzinnigheid, muzikaliteit, rijke fantasie en vaak cartooneske speelstijl, die ingezet worden als middel om het verhaal uit de alledaagsheid te trekken.

Meneer B. is behalve op zijn website ook actief op Youtube, Instagram, LinkedIn en Facebook onder de naam MeneerBTV.