navigatiemenu
Meneer B. logo

Meneer B. vliegt naar de maan

Speciaal voor Kinderboekenweek 2019, thema ‘Reis Mee!’, over Voertuigen.
Thema: sterrenstelsel, ruimtevaart, voertuigen, massatoerisme, science fiction, reizen
.

Meneer B vliegt naar de Maan! Vlieg je mee?

Al vanaf zijn kinderjaren droomt Meneer B. van een reis naar de maan.
Wel honderd keer heeft hij met zijn modelbouwraket zitten fantaseren hoe dat zou gaan: het aftellen, het opstijgen naar de ruimte, landen op de maan en dan onder het genot van een heerlijke maanbanaan en een all inclusive sterrenstofcocktail helemaal alleen op het maanzandstrand kijken naar de ondergaande aarde! Wie wil dat nou niet?
Als hij op een dag in de krant een advertentie ziet voor de ‘Eerste Vakantievlucht naar de Maan’ besluit hij al zijn spaargeld bij elkaar te schrapen en een ticket te kopen!
Dat is het begin van een hilarisch avontuur op onbekend terrein…
Want wat mag er eigenlijk mee in je koffer naar de maan? Zouden de wc’s er wel netjes zijn? Is zonnebrand factor 250 wel genoeg? Wat krijg je te eten? En… ben je er wel alleen?

Meneer B. vliegt naar de Maan is een humoristische ode aan de Science Fiction en de creativiteit van het menselijke brein. De voorstelling biedt daarnaast een grappige kijk op de zin en onzin van massatoerisme.

Spekkenprijs 2019-2020

Gefeliciteerd Meneer B!

De voorstelling Meneer B. vliegt naar de Maan is door de publieksjury op het jeugdtheaterfestival Spekken in Gent verkozen tot de leukste voorstelling van 2020! En de prijs... een Spek-taculaire Spekkentaart! De voorstelling is nog te zien op diverse plaatsen, de feestelijke première vindt plaats op dinsdag 28 april 2020 in het Amstelveens Poppentheater!

Meneer B. vliegt naar de maan